Ontwerpen

Samen ontwerpen wij jouw droomtuin

Het ontwerpen van een tuin kan een behoorlijke uitdaging zijn. Waar positioneer je die ideale zithoek? Hoe benut je de ruimte in een kleine tuin optimaal? En waar geniet je het meeste van de zon? Bij Hootsen Tuinen begrijpen we dat elke tuin uniek is, net als jouw stijl. 

Daarom nemen we graag de leiding in het ontwerpproces. Met onze deskundigheid zorgen we ervoor dat jouw tuin niet alleen tot zijn recht komt, maar ook jouw persoonlijke stijl weerspiegelt. Van de ideale zithoek tot slim gebruik van de ruimte. Wij creëren een plan dat past bij jou en jouw groene visie. Alles is mogelijk.

Jouw tuin met een persoonlijke touch 

Samen met jou ontwerpen we een tuinontwerp tijdens een eenvoudig en effectief proces. We beginnen met een grondige analyse van jouw wensen, de specifieke kenmerken van de ruimte en de omgeving. Vervolgens gaan we naar de tekentafel, waarbij we onze ervaring en expertise gebruiken om een creatief ontwerp te creëren dat zowel functioneel als esthetisch is. Ben je klaar voor een (grote) tuinverbouwing?

Van tuinontwerp tot tuinplezier

Het ontwerp vormt de basis, met slim verdeelde zones voor ontspanning, paden en beplanting. Een mix van kleurrijke bloemen, struiken en bomen geeft diepte en karakter. Materialen, van bestrating tot meubilair, voegen functionaliteit en esthetiek toe. Een evenwichtige mix van kleuren en texturen zorgt voor visuele aantrekkingskracht, terwijl verlichting de tuin 's avonds tot leven brengt. Waterfeatures dragen bij aan een rustgevende sfeer. Bij Hootsen Tuinen bundelen we deze elementen om een prachtige, functionele tuin te creëren, waar elke centimeter doordacht is ontworpen voor jouw tuinplezier.

gertjan hootsen

 “Vanuit het niets iets moois creëren, dat is mijn passie. Tuinen tot leven wekken, dat is wat ik doe.”

tuinontwerp

Zo gaan wij aan het werk

Stap 1
Bij Hootsen Tuinen geloven we sterk in een aanpak die begint met een goed gesprek en het liefst op jouw eigen vertrouwde grond. Laten we afspreken op locatie, waar we niet alleen de kans hebben om kennis te maken, maar ook om al je wensen te bespreken en de mogelijkheden van de buitenruimte te beoordelen.

Stap 2
Bij het schetsen van jouw droomtuin gaan we verder dan alleen ontwerpen: we creëren een unieke buitenruimte die perfect aansluit bij jouw wensen. Onze ontwerpaanpak is persoonlijk, laagdrempelig en professioneel. We nemen de tijd om jou te leren kennen, luisteren naar jouw ideeën en integreren onze kijk en visie om een tuin te ontwerpen die echt bij jou past. Jouw wensen zijn de bouwstenen voor ons ontwerp.


Stap 3
Stap drie, het spannende moment! Ons team heeft met passie jouw definitieve ontwerp vormgegeven. Nu presenteren we niet alleen dit unieke plan, maar ook een heldere, passende offerte. Geen verrassingen, wel transparantie. We staan klaar om samen de laatste details te bespreken en jouw tuindroom werkelijkheid te maken. Laat ons weten wat je denkt en zodat we samen die finishing touch kunnen aanbrengen.

zo ziet dat er dan uit

Onze tuinprojecten

diensten

Ontwerp klaar? Aanleggen maar!