Onderhouden

Ieder seizoen genieten van jouw buitenruimte

Na een intensieve werkdag of volle werkweek is het begrijpelijk dat je misschien niet staat te springen om ook nog eens flink in de tuin aan de slag te gaan. Toch is het noodzakelijk voor een ontspannen tuinbeleving. Het snoeien van kleine takjes of het wieden van onkruid is misschien nog te overzien, maar de beuken-, taxus- of buxushaag is een ander verhaal.

Laat Hootsen Tuinen dit tuinonderhoud voor je oppakken. Met oog voor het tuinontwerp zorgen onze ervaren hoveniers ervoor dat jouw tuin er weer piekfijn uitziet. Dit betekent niet dat we al het tuinonderhoud overnemen, maar juist de meest tijdrovende klussen. En dit kan jouw weekend net iets aangenamer maken.
 

Aan het woord

"Een perfect onderhouden buitenruimte, zodat jij moeiteloos van elk seizoen kunt genieten."

tuinonderhoud

Zo gaan wij te werk

Stap 1
Het tuinseizoen begint in maart. Hét moment waarop wij de touwtjes in handen nemen voor een grondige onderhoudsbeurt. Borders en gazons krijgen de broodnodige voeding, en de beregening wordt vakkundig opgestart. Jouw tuin is weer klaar voor een fantastisch seizoen. 

Stap 2
Eens in de 4 weken trekken wij onze groene handschoenen aan voor het broodnodige reguliere onderhoud. Denk aan het vakkundig ontdoen van ongewenst onkruid, het verwijderen van overtollige bladeren en het nauwlettend op peil houden van de gazonbemesting. Wij verzekeren jou van een regelmatige verzorging die jouw tuin in absolute topconditie houdt, klaar om in elk seizoen te groeien en bloeien.

Stap 3
In de zomer beginnen wij zorgvuldig met snoeien van de hagen. Direct na de langste dag van het jaar wanneer de groei op z'n hoogtepunt is. Gedurende onze routinematige onderhoudsmomenten houden we de groei onder controle. Eind september en begin oktober staat de tweede ronde van het hagensnoeiwerk op de agenda. Met de komst van de herfst bereiden we jouw tuin voor op de winter door planten en heesters op verstandige wijze terug te snoeien. Wat blijft zitten, laten we rusten tot maart, wanneer we de draad weer oppakken. 

zo ziet dat er uit

Onze tuinprojecten

diensten

Alles op de schop?

Ontwerpen

Van de ideale zithoek tot slim gebruik van de ruimte. Wij creëren een plan dat past bij jou en jouw groene visie. Alles is mogelijk.

Aanleggen

Heb je al een prachtig tuinontwerp? Dan is het nu tijd om dit ontwerp tot uitvoering te brengen en over te gaan tot tuinaanleg.